kedd júl. 16

Mesekönyv

Sárkányfi hároméves lett, és az ősi szabály szerint itt az ideje, hogy megtanuljon tüzet okádni. Csakhogy a kis piros sárkánynak ez cseppet sem tetszik: a láng csípi a nyelvét, az íze pedig kellemetlen. Sárkányfi, mint mindig, szigorú kötelességei helyett ezúttal is sokkal szívesebben játszana a barátaival. Csakhogy az erdő lakói a jelek szerint nyomtalanul eltűntek – vagy talán valaki elrabolta őket? Hová lettek Sárkányfi barátai? És mit tehet egy apró piros tűzokádó, aki egyáltalán nem akar tüzet okádni?
 

MŰFAJ: mesekönyv
KIADÓ: szerzői magánkiadás
KIADÁS ÉVE: 2020
OLDALSZÁM: 12
ISBN: 9788089649266
 
 
 
 
Sárkányfi, a Sokszögletű Kerek Erdő szelíd, játékos lakója felesleges időpocsékolásnak tartja az alvást. Egy este elhatározza, hogy többé nem hajlandó aludni. Elindul hát az erdőben, hogy társakra találjon az éjszakai időtöltéshez. Különös útja során találkozik Kuruttyal, a békával, Fincivel, a mezei egérrel, Ususszal, az örvös medvével és Aszklépiosszal, az erdei siklóval, akiknek azonban nem fűlik a foguk az éjjeli játszáshoz. Vajon miért küldik el mindnyájan Sárkányfit? És vajon, ha mindenki alszik, akkor Strix, a bölcs öreg szakállas bagoly miért van ébren? Talál-e a kis piros sárkány éjszakai játszótársat, vagy helyette megtanulja, hogy pihenésre mindenkinek szüksége van? Na és milyen ára van annak, ha valaki éjszakánként szeretne ébren lenni?
Bíró Szabolcs első mesekönyve ezekre a kérdésekre keresi a választ, és leginkább azoknak a kis sárkányoknak szól, akik szintén úgy gondolják, hogy aludni teljesen felesleges dolog.

ILLUSZTRÁLTA: Korsós Szabina
MŰFAJ: mesekönyv
KIADÓ: Manó Könyvek
KIADÁS ÉVE:
2017
OLDALSZÁM:
36
ISBN:
9789634033080

MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET!
A könyv a Moly.hu adatbázisában

A mese animációs változata:

"Kedves Gyerekek! Amikor megírtam Sárkányfi első kalandját – A sárkány, aki nem akart aludni című mesekönyvet –,reméltem, hogy a sokszögletű kerekerdő lakói elnyerik az olvasók rokonszenvét, és még számos további kalandban vehetnek részt együtt. Ebből a foglalkoztatóból most kicsit jobban megismerhetitek Sárkányfi családját és legközelebbi ismerőseit: Kuruttyot, a békát, Fincit, a mezei egeret, Ursust, az örvös medvét, Aszklépioszt, az erdei siklót és Strixet, a bölcs öreg szakállas baglyot. Keressétek meg a helyes ösvényt, fedezzétek fel a képeken látható különbségeket, kössétek össze a számokat, rajzoljatok, színezzetek, és Sárkányfi pompás, varázslatos világa ezer színben elevenedik meg előttetek! Jó szórakozást kívánok nektek a sokszögletű kerekerdőben! Barátsággal: Bíró Szabolcs, a meseíró lovag"
 
 
 
 

 
ÖSSZEÁLLÍTOTTA ÉS RAJZOLTA: Korsós Szabina
MŰFAJ: foglalkoztató füzet
KIADÓ: Manó Könyvek
KIADÁS ÉVE:
2017
OLDALSZÁM:
48
ISBN:
9789634033592