kedd júl. 16

Egyéb műfajok

„Borzasztó szerencsés embernek érzem magam, hogy a jelenlegi irodalmi közegből több kedvenc írómmal is már-már baráti nexust ápolok. Az egyik ilyen barátom Bíró Szabolcs, akinél kevés szimpatikusabb és maximalistább embert ismerek. Ő számomra több szempontból is példaértékű, ezért is gondoltam úgy, hogy itt lenne az ideje készíteni vele egy interjút. Sokszor beszélgettünk róla, hogy majd egyszer, majd valamikor, majd valaminek az apropóján, de aztán egy nap úgy döntöttünk, hogy na, akkor ma elkezdjük. Nagyon sokáig, több mint negyed évig készült a beszélgetés, és nagyon hosszú is lett, viszont annyira olvastatta magát, amikor szerkesztettem, hogy úgy döntöttem: nem húzom meg, nem szedem ketté, megkapjátok egyben ezt a már-már epikusnak mondható beszélgetést.” – Szénégető Richárd, újságíró
 
 

 
 
MŰFAJ: interjúkötet
KIADÓ: szerzői magánkiadás
KIADÁS ÉVE: 2020
OLDALSZÁM: 70
ISBN: 9788089649242
 


A Zsírkígyó egy zabolátlan és szókimondó miniatűr rockregény felemelkedésről, bukásról, züllésről, részegségekről, drogokról és nőkről, vérre menő vitákról, szenvedélyről, barátságról és gyűlöletről.

„Vicc volt vagy sem, egyet biztosra vehetünk: magyar gitáros sem azelőtt, sem azóta nem tépte ilyen elánnal a hangszerét, az énekes pedig mintha Johnny Rotten és Bon Scott szerelemgyereke lett volna. Ilyet sem láthatunk, hallhatunk többé!” – írja a képzeletbeli blogger a 20 évet megélt, és a semmiből a csúcsra jutó dunaszerdahelyi rockzenekarról, melynek történetét ez a könyv meséli el.

Erős túlzások, szándékos klisék, durva poénok!

MŰFAJ: miniatűr rockregény
KIADÓ:
szerzői magánkiadás
KIADÁS ÉVE: 2011
OLDALSZÁM: 100
ISBN: 978-80-970749-8-2

MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET - A Csak Van lemezével egybecsomagolva!
A könyv a Moly.hu adatbázisában

„2008 nyarán rájöttem, hogy a Sub Rosa megírásához Prágába kell utaznom; hogy a saját szememmel kell látnom a helyszínt, a saját bőrömön kell megtapasztalnom azokat a dolgokat, amelyeket majd a szereplőim is fognak a macskaköves utcákat róva. 2008. augusztus 22-én tehát elindultunk idősebb öcsémmel, Gergellyel és egy régi jó barátommal, Németh Petivel, hogy együtt fedezzük fel az Arany Várost. Az útra magammal vittem a mini laptopomat is, és megfogadtam, hogy minden este pontról pontra megírom az aznapi eseményeket – méghozzá részletekbe menően. Négy napot töltöttünk ott, és én sokszor késő estig gépeltem, megszállottan kelepeltem, hogy dokumentálhassam a számomra oly varázslatosnak tűnő élményeket. Most, két év elteltével, miután a regény elkészült és meg is jelent, úgy döntöttem, egy kötetbe fűzve és az akkori fényképeinket felhasználva a nagyközönség elé tárom ezt a gyakran naiv, időnként felháborodott hangvételű, általában pedig egyszerűen csak elfogult szöveget.” 

 

 
MŰFAJ:
rendhagyó útinapló
KIADÓ: www.biroszabolcs.eu
KIADÁS ÉVE: 2010
OLDALSZÁM: 60

LETÖLTÉS (ingyenes!)
A könyv a Moly.hu adatbázisában