kedd júl. 16

Képregény

Bronz és mészkő, nekünk, magyaroknak ezer év történelme Árpád vezértől Kossuth Lajosig.

A Hősök tere egyedülálló vállalkozás: a legismertebb magyar történelmiregény- és képregényforgatókönyv-írók, Bán Mór, Benkő László, Bíró Szabolcs, Trux Béla, Somogyi György, Mészáros János összeszövetkeztek a legjobb képregényrajzolóinkkal, hogy 13 történetben bemutassák közös történelmi emlékezetünk egy-egy fontos eseményét.

Az antológiában helyet kaptak a hazai képregénykultúra korábbi nagyságai (Zórád Ernő, Korcsmáros Pál, Fazekas Attila), a külföldön is sikeres rajzolók (Cserkuti Dávid, Farkas Lajos, Futaki Attila, Levi, Tondora Judit), és a tehetséges fiatalok (Pásztor Tibor, Szabó Csaba, Várai Artúr, Vadas Máté).

A múlt megismerését Katona Csaba történész összefoglalói segítik.


MŰFAJ: történelmi képregény
KIADÓ: Képes Krónikák
KIADÁS ÉVE: 2023
OLDALSZÁM:
240
ISBN:
9786158152792

MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET – a kiadó webáruházából
MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET – a Líra webshopjából
A könyv a Moly.hu adatbázisában

Az Úr 1300. évének nyarán egy tizenkét éves nápolyi ifjú száll partra a Magyar Királyság egyik legdélibb csücskében. Anjou Caroberto ereiben az Árpád-házi királyok és a frank Capetingek vére csörgedez, a lobogója alá szerveződő párt pedig hamarosan meghatározó politikai erővé duzzad. Miután meghal III. András, úgy tűnik, Caroberto számára egyenes út vezet a Szent Koronáig – ám az ifjú trónkövetelő folyamatosan akadályokba ütközik, és ellenségeinek száma sem csökken. Az ország lángokban áll, Anjou Károlynak pedig háromszor is el kell érnie, hogy megkoronázzák, míg végül tartósan meg tudja szilárdítani hatalmát.

A történet és a rajzok a Képes Krónikák Kiadó Hősök tere című magyar történelmi képregény-antológiája számára készültek, melynek várható megjelenési dátuma 2022 májusa.

RAJZOLTA: Várai Artúr
MŰFAJ: történelmi képregény
KIADÓ: Képes Krónikák
KIADÁS ÉVE: 2021
OLDALSZÁM: 16
ISBN: 978-615-81527-5-4

MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET – a kiadó webáruházából
MEGVÁSÁROLOM A KÖNYVET – a Líra webshopjából
A könyv a Moly.hu adatbázisában