hétfő jún. 24

Megjelent Az ötödik parancsolat!

Megjelent Az ötödik parancsolat és egyéb történetek, amely a klasszikus nyomtatott kiadás mellett e-könyvként is elérhető, a kötet címadó kisregénye pedig hangoskönyvként is kapható!
 
Kiknek ajánlom a könyvet?

● Igazi székirodalom-rajongóknak. Sokan vannak, akiknek Az ötödik parancsolat régi, 2010-es kiadása hosszú évek alatt sem kerülhetett fel a polcára, ez a könyv nekik igazi kuriózum lesz – hát még a kulisszák mögé betekintést nyújtó előszó!

● Új olvasóknak. Akik még csak ismerkednek a székirodalom, a Bíró-könyvek világával, azoknak ez a kellemesen kézbe simuló kötet a maga rövid történeteivel tökéletes ízelítő lehet, afféle "előétel" a vaskosabb művek, a történelmi regények előtt.

● Az Anjouk-sorozat elkötelezett olvasóinak. A kötet nem kevesebb, mint négy olyan novellát tartalmaz, amely így vagy úgy, de kötődik a sorozat világához.

A kötetben olvasható írások a teljes írói pályám időtartamát lefedik, az első komolyabb szárnypróbálgatástól kezdve egészen a Dél pörölye című regényem megjelenése utánig. Amikor elkezdtem összeállítani ezt a válogatást, még azt hittem, a címadó kisregény mellé jó, ha három-négy történetet be tudok illeszteni. Rettentően örülök, hogy bár sosem voltam kifejezetten novellista alkat, végül ennyi, hangulatilag és tematikusan valamelyest egységesnek mondható kisprózát tudtam glédába állítani. Mindig is szerettem volna egy novelláskötetet – hát most itt van. Élménydús olvasást kívánok hozzá!